Image Image Image Image Image

Welkom op mijn portfolio! Ik ben Jeroen van der Weide, afgestudeerd masterstudent Industrial Design Engineering aan de Universiteit Twente. Neem gerust een kijkje op mijn portfolio om te zien welke projecten ik gedaan heb.

Scroll to Top

To Top

Featured Projects

Afstudeeropdracht Ahold Retail Innovation Team Afstudeeropdracht Ahold Retail Innovation Team Afstudeeropdracht Ahold Retail Innovation Team Afstudeeropdracht Ahold Retail Innovation Team Afstudeeropdracht Ahold Retail Innovation Team Afstudeeropdracht Ahold Retail Innovation Team

By Jeroen van der Weide

On 28, Jun 2014 | In | By Jeroen van der Weide

Afstudeeropdracht Ahold Retail Innovation Team

Steeds meer klanten van Albert Heijn gebruiken hun smartphone bij het boodschappen doen in de supermarkt en bij Albert Heijn to go. Niet alleen om te bellen, SMS-en, Whats-appen of te e-mailen: Albert Heijn heeft de apps ‘Appie’ (2009) en ‘AH Zelfscannen’ (2012) uitgebracht om boodschappen doen nóg gemakkelijker te maken. Een nadeel van boodschappen doen met een mobiele telefoon is dat je één hand kwijt bent om je telefoon vast te houden. Heb je twee handen nodig, dan moet je de telefoon ergens laten, bijvoorbeeld in je zak of tas. Sommige klanten vinden daarom boodschappen doen met hun mobiele telefoon onhandig. Het doel van de afstudeeropdracht is om een product te ontwerpen dat het gebruik van de apps ‘AH Zelfscannen’ (primair) en ‘Appie’ (secondair) gemakkelijker maakt.

Eerst is het proces van het algemene gebruik van de smartphone, en het specifieke gebruik van ‘AH Zelfscannen, geananlyseerd in de Albert Heijn. Oplossingen zijn gegenereerd voor de geïdentificeerde problemen en prototypes zijn gemaakt om de mogelijke oplossingen te evalueren. Daarna zijn gebruikstesten uitgevoerd met een selectie van de prototypes. Tijdens het project zijn de volgende ontwerpmethodes toegepast: design for dynamic and diverse use situations, scenario based product design en TRIZ. Het proces van ideeën genereren, prototypes maken en het uitvoeren van gebruikstesten is herhaald om het product te optimaliseren. Uiteindelijk is  een productieklaar ontwerp geleverd dat aan alle eisen voldoet aan het Ahold Retail Innovation Team.

  • De afstudeeropdracht is beoordeeld met een 9!
  • Sinds 11 maart 2015 is het ‘BijdeHandje’ in 200 Albert Heijns verkrijgbaar!
  • Er zijn 100.000 ‘BijdeHandjes’ geproduceerd!