Image Image Image Image Image

Welkom op mijn portfolio! Ik ben Jeroen van der Weide, afgestudeerd masterstudent Industrial Design Engineering aan de Universiteit Twente. Neem gerust een kijkje op mijn portfolio om te zien welke projecten ik gedaan heb.

Scroll to Top

To Top

Featured Projects

Mens Product Relaties Mens Product Relaties

By Jeroen van der Weide

On 27, Jun 2012 | In | By Jeroen van der Weide

Mens Product Relaties

Voor het vak mens product relaties moest een straatmeubel (in de breedste zin van het woord) worden ontworpen die het gedrag van de mens beïnvloedt. Ik wilde met mijn ontwerp het voor kinderen aantrekkelijker maken om met hun ouders mee te gaan naar het bos.

Daarom heb ik een parcours bedacht waarbij kinderen niet meer een saaie wandeling met hun ouders maken, maar allemaal leuke objecten tegenkomen in het bos. Eén van de objecten is een muzikaal hek, waarbij de kinderen met een stok langs de paaltjes kunnen gaan en zo een liedje horen. Afhankelijk van de lengte van het hangende paaltje komt er een bepaalde toon uit. Een tweede object is een prullenbak met een basketbalnet erboven waarin afval weggegooid kan worden. Een ander onderdeel van de kinderroute zijn de balancerende balken, waarbij de trotse ouders de beloning zullen zijn van het bewegen van het kind. Dit zijn enkele onderdelen van het parcours waardoor kinderen het leuker zullen gaan vinden om naar het bos te gaan.