Image Image Image Image Image

Welkom op mijn portfolio! Ik ben Jeroen van der Weide, afgestudeerd masterstudent Industrial Design Engineering aan de Universiteit Twente. Neem gerust een kijkje op mijn portfolio om te zien welke projecten ik gedaan heb.

Scroll to Top

To Top

Featured Projects

Smart Environments Integration Project Smart Environments Integration Project Smart Environments Integration Project Smart Environments Integration Project Smart Environments Integration Project

By Jeroen van der Weide

On 28, Jun 2014 | In | By Jeroen van der Weide

Smart Environments Integration Project

Bij dit project is de opgedane kennis van verschillende vakken van de mastertrack Smart Environments geïntegreerd. Het project legt de nadruk op het integreren van consumentensystemen, interactieprincipes en opkomende technologieën. Het is de opdracht om een elektronisch product te ontwerpen dat zowel ergonomisch gebruiksvriendelijk is als makkelijk verplaatsbaar. Om dit te doen heb ik eerst trends geanalyseerd, op basis van een geconstateerde contradictie heb ik ideeën bedacht en vervolgens heb ik een productconcept ontworpen dat de contradictie oplost.

In de elektronische markt zijn verschillende trends te onderscheiden:

  • Apparaten worden steeds sneller en kleiner.
  • Displays worden groter.
  • Interactieprincipes (met het toetsenbord en de muis) blijven hetzelfde, vanwege een relatief onveranderde anatomie van het menselijk lichaam.
  • Apparaten worden met elkaar geïntegreerd.

Deze trends leiden tot de volgende contradictie: aan de ene kant worden apparaten steeds kleiner en sneller. Aan de andere kant wil de consument gebruik maken van grote(re) displays en dezelfde ergonomische interactieapparaten, zoals het toetsenbord en de muis.

Het ontworpen productconcept, ‘The mobile computer’, is zowel makkelijk verplaatsbaar als ergonomisch gebruiksvriendelijk. Dus het concept lost de contradictie op en daarnaast kan het product in de nabije toekomst op de markt gebracht worden.

Dit project is beoordeeld met een 9.