Image Image Image Image Image

Welkom op mijn portfolio! Ik ben Jeroen van der Weide, afgestudeerd masterstudent Industrial Design Engineering aan de Universiteit Twente. Neem gerust een kijkje op mijn portfolio om te zien welke projecten ik gedaan heb.

Scroll to Top

To Top

Featured Projects

TRIZ Design Competition TRIZ Design Competition TRIZ Design Competition TRIZ Design Competition

No Comments
By Jeroen van der Weide

On 25, Jun 2012 | No Comments | In | By Jeroen van der Weide

TRIZ Design Competition

Via Battle of Concepts hebben Ellen Reyners en ik  meegedaan aan een design competition van Prorail. De opdracht was om de huidige warmtezuil (Brasero 360) die de wachtende reizigers verwarmd in de winter efficiënter te maken. Deze warmtezuil verwarmt de gebruiker niet efficiënt doordat de Brasero 360:

  • Overal om zich heen verwarmt, ook al wordt het door één persoon gebruikt.
  • Een vaste tijd warmte uitstraalt, ook al zijn de gebruikers al de trein in gestapt.
  • De gebruiker van een afstand verwarmt.

De Heat Seat, een idee dat verzonnen is met behulp van de innovatie methode TRIZ, lost al deze problemen op. De Heat Seat is een warmtebron die in de winter op het zitvlak van een bank geplaatst kan worden. Als de gebruiker op de Heat Seat gaat zitten, verwarmt alleen dat gedeelte van de bank waar de gebruiker contact mee maakt. Als de gebruiker vervolgens weer opstaat, stopt het verwarmingselement met verwarmen zodat geen onnodige energie wordt verspild. De gebruiker heeft dus direct contact met de verwarmingsbron waardoor hij of zij efficiënter verwarmd wordt. Dit idee is in de prijzen gevallen bij de wedstrijd.

Submit a Comment