Image Image Image Image Image

Welkom op mijn portfolio! Ik ben Jeroen van der Weide, afgestudeerd masterstudent Industrial Design Engineering aan de Universiteit Twente. Neem gerust een kijkje op mijn portfolio om te zien welke projecten ik gedaan heb.

Scroll to Top

To Top

Featured Projects

Virtual Reality Virtual Reality Virtual Reality Virtual Reality Virtual Reality

By Jeroen van der Weide

On 27, Jun 2012 | In | By Jeroen van der Weide

Virtual Reality

Bedrijven kunnen in het ontwerpproces veel baat hebben bij het gebruik van Virtual Reality tools. Voor dit vak hebben wij met onze projectgroep een tool ontwikkeld waarmee ‘non-designers’ (zoals bijvoorbeeld bedrijfskundigen) gemakkelijk hun ideeën kunnen visualiseren tijdens een vergadering in de idee- en conceptfase. Dit zal de communicatie en voortgang in deze ontwerpfasen verbeteren.

De Virtual Reality tool werk als volgt. Met behulp van een navigatiekubus kan een 3D model geroteerd worden en een aanzicht worden gekozen waarop getekend kan worden. Ook kan er getekend worden op een blauwdruk van een basisvorm, een afbeelding of een lege schets. De tekensoftware waarvan gebruik is gemaakt kan kromme lijnen en cirkels corrigeren om het maken van tekeningen te vergemakkelijken. Daarnaast kan iedere gebruiker kan in zijn eigen laag tekenen zodat schetsen overzichtelijk blijven. De ideeën worden automatisch gestructureerd opgeslagen. De tool is getest op een andere groep studenten die de toegevoegde waarde ervan inzagen.

Klik hier om een filmpje van de test van de navigatiekubus te zien.